Spanien Tour februar 2019

Nyt 16/2 2019

Generelt er hundene blevet væsentlig bedre den seneste uge.
De fleste er blevet rigtig gode til fuglene, gode stande, vældig godt søg og ikke så mange tomme stande.
Så det er efterhånden en ren fornøjelse at træne dem og se dem gå på marken.
Vejret har været med os. Solskin hele dagen, rimeligt vejr; måske somme tider lidt for hård vind de sidste dage. Fuglene kan bedst lide at være på marken når det er lunt og ikke alt for meget blæst; er mit indtryk.
På disse terræner er der ikke så meget fugl som det var nordpå. Og ikke mange kaniner.
Og helt klart er det en medvirkende årsag til at hundene er begyndt at gå bedre og kan magte fuglene bedre.
Nordpå var der alt for meget fært og især de unge hunde havde svært ved at tackle det.
Det er fejl opfattelse som mange har; at hundene bliver bedre, jo flere fugle der er.
Et par gode stande om dagen lærer hunden meget mere af, end 10 chancer hvoraf halvdelen mislykkes. Det gør hunden forvirret.
De vilde fugle hernede medvirker til at eftergang er et meget lille problem.
Fuglene er jo væk med det samme. Og rødben flyver meget langt.


Stedet vi bor nu har også indhegnet have, som gør det lettere at lufte hundene.


I forgårs havde vi den glæde at blive kontaktet af Aleksey Konsshin fra Ukraine, som har deltaget på Europa Cup med en helt vidunderlig tæve; Bolivia Lisovichy Rancho. Han havde hørt fra vores dommer at han skulle tage ud og se på Bøgeskovens Gibson. Vi aftalte et møde. Han havde lånt et terræn og ville se hunden gå.Det gjorde vi så. Og det resulterede i en aftale om parring med Gibson.
Det glæder vi os meget til. Vi gør det fordi at vi er enige om at begge hunde har den stil og evne til at finde fugl, som vi ønsker.
Begge hunde apporterer med glæde ræv og går også spor.

Bolivia Lisovichy Rancho fra Ukraine


Det var 1.internationale forårscup for ruhår. Formålet med prøven er at samle de bedste ruhår fra Europa, for at finde de bedste i forhold til fart, søg og stil.Den prøve vandt Bøgeskovens Michael. De par prøver vi har været på; har været rigtig fine. Der er givet meget få præmier. De dage der blev afholdt prøve, var det meget varmt og dårlig vind. Dommerne var hårde, men helt klart retfærdige. Det skulle være nogle af verdens bedste fuglehunde, som var samlet. Så der var ingen nåde og ingen slinger i valsen. Selv synes man måske at man blev dømt lidt hårdt, men efterfølgende kan man vel godt se at der var en lille fejl; når man ikke gik til pris. De var en stor oplevelse, også af blive dømt af disse meget kompetente folk. Og jeg har absolut ikke fået mindre lyst til at prøve igen. Spanien er et fantastisk land at gå med fuglehunde i og jeg tror virkelig hundene har lært en del ved at være her.

Grunden til at vi ikke laver film ; er at vi har travlt med at træne og internettet er svagt her (igen, igen).